flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках Міжнародного дня прав людини, відбулася зустріч для неповнолітніх

10 грудня 2019, 11:09

 

В рамках Міжнародного дня прав людини, відбулася зустріч для неповнолітніх

10 грудня  2019 року Володарським районним судом Київської області на прохання молоді ( учні 9-10 класів шкіл району), було проведено зустріч в межах Міжнародного дня прав людини.

Керівник апарату суду - Павлюк Алла Василівна  інформувала  молодь про  задекларовані  принципи Загальної декларації прав людини, зокрема: рівність людей: усі люди народжуються вільними та рівними в правах, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії тощо; право кожного на життя, свободу та особисту недоторканість; заборона рабства і работоргівлі; заборону катувань або жорстокого поводження; право кожного на правосуб’єктність; рівність усіх перед законом; право на звернення до суду; заборона самовільних арештів; презумпція невинності та заборона зворотної сили карного закону; право на свободу пересувань та вибір місця мешкання; право на громадянство; право на шлюб; право володіти майном; право на свободу переконань; право на мирні збори; право на участь в управлінні громадськими та державними справами; право на працю тощо.

Під час зустрічі Павлюк А.В.  ознайомила присутніх з певними законодавчими актами, Законами України, надала конструктивні відповіді на запитання, які найбільше  турбують молодь у правовому полі.

Ознайомила з ілюстрованим посиланням Загальної декларації прав людини за посиланням веб-сайт Організації Об'єднаних Націй https://www.un.org/en/udhrbook/

 

 За повідомленням прес-служби суду