flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10.02.2020 року Володарський районний суд Київської області провів черговий День відкритих дверей

12 лютого 2020, 16:00

10.02.2020 року Володарський районний суд Київської області  провів черговий День відкритих дверей

10.02.2020 року Володарський районний суд Київської області  провів черговий День відкритих дверей, учасниками якого стали  старшокласники  КЗ КОР «Володарська спеціалізована ЗОШ-інтернат ІІ-ІІІ ст. – Центр реабілітації».

Зустріла гостей керівник апарату суду Павлюк Алла Василівна. Першим кроком в ознайомленні з Володарським районним судом на вході до приміщень суду став пункт пропуску  та знайомство працівниками Служби судової  охорони, які здійснюють пропускний контроль. Далі  Алла Василівна провела невеличкий екскурс під час якого учні відвідали канцелярію суду. В залі судових засідань № 1 гості суду ознайомилися із технічним оснащенням зали та впевнились, що зали судових засідань укомплектовані сучасним оснащенням, а саме: тут працює технічна фіксація судового процесу, система відеоконференцзв’язку, встановлено  сучасні скляні кабіни для обвинувачених, які відповідають європейським стандартам. Під час розмови з учнями керівник апарату суду поділилась досвідом роботи, наголосила на неабиякій відповідальності, яка покладена на кожного працівника апарату суду та суддів в цілому. Зупинилася на загальноприйнятих правилах поведінки в суді та під час судового засідання.

Головний спеціаліст суду Волохатюк Артур Олександрович довів учням інформацію, щодо специфіки технічного оснащення та технічної підтримки суду.

Суддя Володарського районного суду  Макаренко Людмила Анатоліївна ,  зупинилась на питаннях, що особливо цікавили учнів – вимогах до кандидата на посаду судді, порядку призначення на цю посаду тощо. Людмила Анатоліївна розповіла про професію юриста в цілому, зупинилася на деяких особливостях притягнення неповнолітніх до кримінальної та адміністративної відповідальності, оскільки дуже часто про протиправність своїх дій неповнолітні особи  дізнаються вже після того, як вчинили злочин чи правопорушення.

Відвідування суду наразі є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для учнів  старшої школи  визначитись із вибором професії та особисто сформувати враження про судову систему.

Сподіваємось, що відвідувачі отримали багато корисної та пізнавальної інформації. Учні навчального закладу  залишали приміщення суду у чудовому настрої і з гарними емоціями від проведеного заходу. Маємо надію, що подібні заходи сприятимуть формуванню правової свідомості та правової культури молоді.

 

За повідомленням пресслужби суду

фото https://www.facebook.com/groups/volsi/permalink/2866530466730332/