flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 15 — 20 березня

16 березня 2021, 07:59

Поступово професійна спільнота правників адаптується до нових карантинних умов організації масових заходів. Одна з найбільших юридичних громадських організацій цього тижня проведе свої форуми - з митного права, міжнародної торгівлі та з сімейного права.


15 березня

У Вищій школі адвокатури розкажуть про управління конфліктами в адвокатській діяльності. Йтиметься про конфлікт як конкуренцію цінностей, афекти під час переговорів та судового засідання, а також практику роботи з емоціями в конфліктних переговорах.

Транслюватиметься курс «Інтелектуальна власність на митниці: оновлені механізми захисту». Лектори Вищої школи адвокатури поділяться досвідом боротьби із контрафактом на митному кордоні, а також нададуть поради щодо ефективної взаємодії із митними органами в контексті захисту прав інтелектуальної власності.

16 березня

Онлайн-трансляція «Наглядова рада як інструмент захисту інтересів акціонерів (учасників) товариства». Аналізуватимуться випадки обов’язкового та необов’язкового обрання наглядової ради в акціонерних товариствах, а також судова практика з цього питання.

17 березня

Працюватимуть перша та третя дисциплінарні

палати Вищої ради правосуддя. На двох у них заплановано розглянути 6 дисциплінарних справ та проаналізувати 74 нових скарг на дії суддів.

У Вищій школі адвокатури можна дізнатися, що таке комерційна таємниця і як її захистити. Лектор проаналізує відмінність комерційної таємниці від конфіденційної інформації, структуру локального нормативного акту з охорони комерційної таємниці та судову практику.

18 березня

Відкриється ІII форум з митного права та міжнародної торгівлі. Під час заходу, який проводить Асоціація правників України, провідні експерти розкажуть про новітні тенденції, а також поділяться практичними справами та рекомендаціями про те, як працювати в умовах нинішніх реалій.

У столиці розпочнеться перша міжнародна конференція з сімейного права. Вона організована Асоціацією правників України спільно з Міжнародною академією сімейних юристів. Спікерами виступлять провідні юристи з країн Центральної та Східної Європи у галузі сімейного права.

Пройде вебінар «Особливості звільнення топ-менеджерів». Його організовують юридична фірма GOLAW спільно з Американською торговельною палатою в Україні.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати курс «100 правових норм про уникнення кримінальної відповідальності». Заняття допоможе опанувати систему правових норм, що дозволяють правопорушнику на цілком законних підставах бути не притягнутим до «реальної» або до «повної» кримінальної відповідальності.

Пройде семінар «М’які навички, комунікативні та презентаційні навички судді». Навчання для суддів місцевих та апеляційних судів проводить Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів.

19 березня

У столиці засідатиме правнича асамблея Асоціації правників України. Планується заслухати проміжний звіт про діяльність АПУ у 2019—2021 рр., а також затвердити зміни до статуту асоціації.

Транслюватиметься курс «Ефективна комунікація адвоката з клієнтом». Учасники тренінгу Вищої школи адвокатури дізнаються про типові помилки адвокатів при веденні справ клієнта, опанують техніки активного слухання та додаткові можливості невербальної комунікації тощо.

Пройде семінар «Стресостійкість та техніки подолання стресу в суддівській діяльності». Навчання для суддів загальної юрисдикції організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

20 березня

Стартує багатоденний курс «Базові навички медіатора у практиці правника та адвоката». Під час першого модулю, що триватиме 4 дні, слухачі дізнаються про переваги, відмінності процедури медіації від інших видів та методів врегулювання спорів, а також принципи, стадії та формат проведення медіації тощо.

Джерело: Закон і Бізнес