flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 22 — 27 березня

23 березня 2021, 08:02

Вища школа адвокатури та Національна школа суддів проводять свої навчальні заходи, а Асоціація адвокатів України планує в змішаному онлайн / офлайн форматі організувати Судовий форум.


22 березня

Вебінар «Інтелектуальна власність на митниці: оновлені механізми захисту». Спікери Вищої школи адвокатури розкажуть про свій досвід боротьби із контрафактом на митному кордоні України, а також нададуть поради щодо ефективної взаємодії із митними органами.

23 березня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має внести подання про призначення одного судді, а також заслухати дві скарги на рішення дисциплінарних палат, зокрема, від судді Верховного Суду.

Онлайн-трансляція «Ефективність судового контролю». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує судову практику за 2020 рік в розрізі ефективного застосування судового контролю.

24 березня

Працюватимуть перша і третя Дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони мають винести рішення у 6 дисциплінарних справах та вивчити 79 скарг на дії суддів щодо наявності підстав для відкриття нових проваджень.

Вебінар «Особливості роботи адвоката в комерційній медіації». Під час курс Вищої школи адвокатури йтиметься про роль

адвоката у процедурі комерційної медіації та її застосування на практиці.

25 березня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Розглядатимуться питання відрядження суддів, а також 4 скарги на рішення палат про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Вебінар «Докази і доказування у кримінальному провадженні в суді першої інстанції» Захід проводить Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України. Його спікером стане суддя Касаційного кримінального суду Сергій Фомін.

Відбудеться форум з корпоративного права. Його організовують комітет з господарського права та процесу Національної асоціації адвокатів України у співпраці з Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Працюватиме комітет з кримінального та кримінально-процесуального права Асоціації правників України. Обговорюватимуться особливості захисту клієнтів у фактових справах у період карантину. Зокрема, як оскаржити ухвали про тимчасовий доступ, скасувати арешт рахунків та протидіяти тиску на бізнес.

Семінар «Актуальні питання земельних правовідносин у господарському судочинстві». Навчання для суддів місцевих господарських судів проводить Національна школа суддів.

26 березня

У Києві відкриється IV судовий форум Асоціації адвокатів України. Захід присвячений 30-річчю судової влади в Україні. Учасники

проаналізують здобутки, проблеми та перспективи, інститути виняткової спірності, супровід гучних та складних справ тощо.

Вебінар «Антикорупційний комплаєнс: конфлікт інтересів та інші антикорупційні обмеження». Під час навчання, яке організовує відділення Асоціації правників України у Чернігівській області йтиметься про заходи, які дозволяють системно запобігати або ж належно реагувати на порушення.

У Вищій школі адвокатури запропонують курс «Етичні виклики адвоката бізнесу». Слухачі дізнаються про ефективну поведінку адвоката, а також підстави для притягнення до дисциплінарної відповідальності та ризики під час обслуговування бізнес-клієнтів.

Семінар «Проблемні питання розгляду спорів, пов’язаних із забезпеченням виконання зобов’язань». Навчання організовують Харківське регіональне відділення Національної школи суддів спільно зі Східним апеляційним господарським судом.

27 березня

Онлайн-трансляція «Управління конфліктами в адвокатській діяльності». У рамках курсу йтиметься про причини виникнення, стадії розвитку та види переговорів для вирішення конфліктів.

Закон і Бізнес