flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 5 - 9 квітня

06 квітня 2021, 08:38

Під час локдауну освітні заходи перемістилися в онлайн. Але, оскільки державні органи продовжуть працювати, кадрові питання щодо суддів Вища рада правосуддя вирішуватиме у звичайному для неї режимі.


5 квітня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона розгляне 2 дисциплінарні справи, а також визначиться із 7 скаргами на дії суддів.

Онлайн-захід Асоціації адвокатів України «Адвокат у виконавчому провадженні». На першому заході новоствореного комітету ААУ з питань виконання судових рішень ітиметься про те, як побудувати ефективну співпрацю адвоката, стягувача та виконавця.

Онлайн-трансляція «Позовна заява про захист прав на торговельні марки». Спікер Вищої школи адвокатури проаналізує нові вимоги правової охорони, а також правові позиції судів у справах про захист прав на торговельні марки.

6 квітня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами один суддя може поїхати у відрядження, інший — вийти у відставку. Ще 2 судді спробують оскаржити притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Вебінар «Визначення місця проживання v. підтвердження місця проживання дитини». Захід організовує відділення Асоціації правників України в Одеській області. Слухачі

дізнаються, для чого потрібно і як встановлювати або підтверджувати місце проживання дитини.

У Вищій школі адвокатури запропонують марафон вебінарів «Трудовий фріланс». Лектори розкажуть про особливості дистанційної та надомної роботи, а також способи та порядок встановлення гнучкого режиму робочого часу.

7 квітня

Засідатимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони проаналізують 44 скарги на дії суддів, а у першої палати є й одна відкрита дисциплінарна справа.

Семінар «Судова експертиза як складова доказової бази судочинства». Навчання для суддів апеляційних та місцевих судів проводить Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

8 квітня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Заплановано розглянути матеріали щодо внесення 3 подань Президентові про призначення суддів. Крім того, Рада має відправити у відставку 2 суддів, а також заслухати дві скарги на рішення дисциплінарних палат.

Збереться круглий стіл «Оренда та приватизація державного майна в Україні». Комітет з питань інвестиційної діяльності та приватизації Національної асоціації адвокатів України запросить до обговорення проблем правозастосування представників Фонду державного майна.

Стартує 8-й онлайн-курс «Побудова системної юридичної фірми в нових умовах». Упродовж 4 днів слухачі дізнаються про те, як налаштувати

бізнес-процеси, маркетинг, фінанси, персонал, оргструктуру та портфель послуг юридичної фірми.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з трудового права. Обговорюватимуться угоди про неконкуренцію, зокрема їхній правовий зміст, важливі аспекти і практичні поради.

Вебінар «Перевірка Держгеокадастру: правила гри або мінімізація ризиків». Під час заходу Асоціації адвокатів України аналізуватимуться підстави для проведення перевірки, її результати та формування стратегії захисту.

9 квітня

У Вінниці збереться на перше засідання новообрана Рада суддів. На ньому планується створити комітети РСУ та робочі групи, які опікуватимуться актуальними питаннями судової влади.

Семінар «Право постійного користування земельною ділянкою». Навчання організовує Національна школа суддів разом із Касаційним господарським судом.

Джерело: Закон і Бізнес