flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 12 - 16 квітня

12 квітня 2021, 08:03

Цього тижня Вища школа адвокатури та Національна школа суддів організовують навчальні заходи, а Асоціація правників України відкриває V конференцію з ІТ-права.


12 квітня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути одну дисциплінарну справу, а також 21 висновок щодо наявності у скаргах підстав для відкриття нових проваджень.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з інтелектуальної власності. Разом із представниками Національної асоціації патентних повірених обговорюватимуться топ-15 ключових змін у проекті Правил щодо торговельних марок.

Вища школа адвокатури запропонує марафон вебінарів «Відповідальність посадових осіб». Лектори проаналізують основні види, умови відповідальності та процес доказування, судову практику щодо стягнення збитків, а також дадуть поради щодо корпоративного договору та локальних нормативних актів.

13 квітня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами 3 судді можуть піти у відставку, а інші 3 спробують оскаржити рішення дисциплінарних палата про притягнення їх до відповідальності.

Вебінар «Оскарження ухвали про продовження строку тримання під вартою під час судового розгляду». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує, чи можна оскаржити ухвалу про

застосування домашнього арешту, а також обсяг перевірки ухвал про продовження строку тримання під вартою.

14 квітня

Працюватимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони мають заслухати 5 дисциплінарних справ, а також 91 скаргу на дії суддів.

Пройде марафон вебінарів «Звільнення державних службовців». Лектори Вищої школи адвокатури розкажуть про особливості звільнення з публічної служби, зокрема, з ініціативи роботодавця.

15 квітня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Один суддя може отримати подання про призначення, ще два намагатимуться добитися перегляду рішень дисциплінарних палат. Крім того, Рада розгляне одну заяву про порушення вимог щодо несумісності.

Відкриється V конференція Асоціації правників України з ІТ-права. Її учасники обговорять питання кібербезпеки, поточної діяльності ІТ-бізнесу, а також свободу в Інтернеті в контексті дотримання прав людини.

Онлайн-трансляція «ТМ: побудова правової позиції при реєстрації та судових спорах». Лектор Вищої школи адвокатури надасть практичні поради та ресурси для проведення пошуків ТМ за національними та міжнародними базами даних. Особлива увага буде приділена розрізняльній здатності ТМ.

Пройде семінар «Мовна компетентність судді». Онлайн-навчання проводить Національна школа суддів.

16 квітня

Транслюватиметься семінар «Стандарти

доказування в податкових спорах». Цей захід для суддів адміністративних судів організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

Вища школа адвокатури запропонує вебінар «Етика адвоката з особами з інвалідністю». Спікери проаналізують судові рішення, які стосуються дискримінації за ознакою інвалідності, а також заходи забезпечення адвокатом прав клієнта.

Пройде семінар «Інститут права власності в України». Його проводить Харківське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з Харківським апеляційним судом. Ітиметься про захист власності у порядку цивільного судочинства.

Джерело: Закон і Бізнес