flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 12 — 17 липня

13 липня 2021, 08:16

Вища школа адвокатури, а також асоціації адвокатів та юристів активно проводять освітні заходи на цьому тижні.


12 липня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Заплановано до розгляду 4 дисциплінарні справ, а також затвердження висновків щодо наявності у 34 скаргах підстав для відкриття нових.

У столиці пройде круглий стіл «Виховання дітей чи психологічне насильство: коли настає «вихід за рамки»?». Його організовує комітет з сімейного права Національної асоціації адвокатів України спільно із Центром «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури, Центром сімейного права ВША та іншими.

Засідатиме комітет Асоціації правників України з права міжнародної торгівлі. З᾽ясовуватимуться основні вигоди для України від приєднання до угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ.

13 липня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має визначитися з відрядженням суддів до Подільського районного суду м.Києва, а також заслухати 3 скарги на рішення дисциплінарних палат.

Пройде вебінар «Органи контролю в товаристві як дієвий інструмент захисту бізнесу». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже як побудувати взаємодію всіх органів товариства, які інструменти задіяти для контролю за діяльністю вищого керівництва, фахівців

середньої ланки та рядових працівників.

14 липня

Засідатимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони заслухають 6 дисциплінарних справ, а також проаналізують 81 скаргу на дії суддів.

Відбудеться вебінар «Оподаткування адвокатської діяльності». Спікерами стануть заступник голови Національної асоціації адвокатів України, керуючий партнер GOLAW Валентин Гвоздій та голова комітету НААУ з питань митного та податкового права Яків Воронін.

У Києві обговорять особливості зарахування зустрічних однорідних вимог. Захід організовує комітет Асоціації правників України з цивільного, сімейного та спадкового права.

15 липня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. Розглядатимуться матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення 16 суддів. Крім того, Рада проаналізує 3 скарги на рішення палат про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Транслюватиметься вебінар «Інструментарій адвоката: тимчасовий доступ до речей і документів». Лектори Вищої школи адвокатури проаналізують процесуальний механізм збирання доказів та розширення можливостей адвоката в захисті прав підозрюваного, обвинуваченого.

Пройде вебінар «Міжнародне структурування IT-бізнесу». Його організовує комітету Асоціації адвокатів України з IT-права.

16 липня

Вища школа адвокатури запропонує марафон вебінарів «Звільнення державних службовців».

Ітиметься про особливості звільнення з публічної служби, у тому числі у разі скорочення, за порушення присяги або як міри протидії корупції.

Онлайн-трансляція «Застосування ст.290 КПК у практиці Верховного Суду». Під час тренінгу лектор Вищої школи адвокатури проаналізує, зокрема, особливості відкриття матеріалів НС(Р)Д та ОРД, а також медичної документації.

У Києві пройде дискусія «Авторське право та суміжні права: ключові законопроекти». Її організовує комітет з інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України. Аналізуватимуться 5 законопроектів, які вносять зміни до законодавства в цій галузі.

17 липня

У столиці пройде VIIІ турнір Асоціації правників України з волейболу. Він традиційно проводиться за підтримки голови відділення АПУ в м.Києві Сергія Гребенюка.

Джерело: Закон і Бізнес