flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 29 вересня

30 вересня 2015, 07:45

 Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

США ввели санкції проти бойовиків Ісламської держави

США ввели односторонні санкції відносно ряду ватажків, фінансистів і прихильників терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІГ), у тому числі громадян Росії і Таджикистану.

Крім того, санкції застосовано проти ряду підданих Саудівської Аравії, Великобританії, громадян Франції, Ємену, Пакистану, і декількох угруповань, що примикають до ІГ.Мова йде про застосування санкцій щодо в цілому 35 фізичних осіб та угруповань.

У Чечні українського націоналіста засудили до 24 років в'язниці

У Чечні винесено вирок члену УНА-УНСО Олександру Малофєєву, визнаному винним у скоєнні низки особливо тяжких злочинів. За версією російського слідства, Малофєєв став учасником створеної на початку 1990 років в Україні націоналістичної організації УНА-УНСО, яку в РФ заборонили, і брав участь у бойових діях проти федеральних військ в Чечні в 1994-1996 роках.

Він визнаний винним у нападі і у вбивстві військовослужбовців в середині 90-х років в Чечні.

Вироком суду Малофєєву призначено покарання у вигляді 24,5 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

Контактна група в Мінську домовилася про відвід озброєнь в Донбасі

Тристороння контактна група в Мінську підписала угоду про відвід гармат калібром менше 100 мм, повідомила прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми Дар'я Оліфер.

"Під документом стоять підписи Мартіна Сайдік, Леоніда Кучми, Азамата Кульмухаметова", - зазначила вона.

Повпред ДНР Денис Пушилін Денис Володимирович заявив, що лідери ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий підпишуть парафовану в Мінську угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм в Донбасі в середу. 

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг констатували дотримання перемир'я в Донбасі.

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що досягнення прогресу щодо врегулювання ситуації на сході України можливо протягом найближчих місяців. Порошенко виступив на сесії Генасамблеї ООН


Президент України Петро Порошенко виступив у рамках загальних дебатів 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. 

 


У своїй промові він, зокрема, заявив про російську агресію і закликав  почати всесвітню кампанію по тиску на РФ. Порошенко повідомив, що в результаті збройного конфлікту в Донбасі загинули 8000 осіб, у тому числі шість тисяч цивільних осіб. Площа окупованих територій України, за словами президента, становить близько 44 тис кв.км. Український лідер також закликав НАТО жорстко реагувати на вибори в ЛДНР.

Росія закрила небо для української авіації

Росавіація повідомила українські авіакомпанії про введення заборони на польоти в РФ з 25 жовтня. Під заборону потрапили п'ять компаній - МАУ, Дніпроавіа, YanAir, WizzAir і МоторСіч.

Дана міра стала відповіддю на заборону України на польоти російських авіакомпаній в країну. У Росавіації відзначили, що рішення української влади вдарить по самим громадянам України. "За даними російських авіакомпаній, більше 70% пасажирів усіх рейсів між двома державами формують саме українці", - повідомили у відомстві.

Російський суд провів допит Надії Савченко

У суді міста Донецька Ростовської області відбувся допит української льотчиці НадіїСавченко, яку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів в Луганській області України. Українка на суді повідомила, що була в батальйоні Айдар і брала участь у Евромайдане, а також розповіла про те, як брала участь у АТО і потрапила в полон.

На сайті проекту "Відкрита Росія", фінансованого колишнім главою ЮКОСа і російським опозиціонером Михайлом Ходорковським з'явилося відео затримання Савченко.

США і Росія зійшлися в основних підходах щодо Сирії

США і Росія домовилися по "деяким фундаментальним принципам", за якими повинна розвиватися ситуація в Сирії, заявив держсекретар Джон Керрі.

"Є загальна точка зору, що Сирія повинна бути єдиним, світською державою, що там повинен бути здійснена зміна влади", - зазначив він.

При цьому Москва і Вашингтоні не зуміли домовитися про те, до чого повинна привести зміна влади в Сирії.

Також сторони домовилися, що необхідно вирішити проблему "Ісламської держави".США і РФ вже відкрили канали зв'язку між військовими по Сирії.

Порошенко відповів на петицію про скасування застави для корупціонерів

Президент Петро  Порошенко підтримав петицію  щодо скасування грошової застави для осіб, підозрюваних або звинувачених у скоєнні тяжких корупційних злочинів. Про це йдеться у відповіді президента на петицію, яка зібрала понад 32 тисяч підписів.

Президент запропонував Раді прийняти відповідний закон.

Суд продовжив арешт російським спецназівцям на два місяці

Голосіївський районний суд Києва продовжив на 60 днів (до 21 листопада) арешт російським спецназівцям Євгену Ерофееву і Олександру Александрову.

Рішенням суду матеріали кримінальної справи направлено до Апеляційного суду Києва, щоб той, у свою чергу, передав документи до Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ для визначення підсудності.

Російським військовим ставиться організація, участь та здійснення агресивної війни проти України.

За матеріалами: Корреспондент.net