flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 4 жовтня

05 жовтня 2015, 07:24

 Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня

Росія розкрила подробиці останніх ударів по базах ІГ в Сирії

Міністерство оборони Росії повідомило про інтенсифікацію російських авіаударів по території Сирії. Згідно російським військовим, мішенню авіаударів були об'єкти, пов'язані з угрупованням "Ісламська держава".

"За минулу добу скоєно 20 вильотів літаків Су-34, Су-24м і Су-25. Нанесені удари по 10 об'єктам бандформувань ІГІЛ (" Ісламської держави ", - ред.)", - Повідомили в Міноборони РФ.

Міноборони РФ також оприлюднило фотографії російської авіабази в Сирії "Хмеймім", де базуються літаки авіагрупи ВКС РФ.

Представник ВКС полковник Ігор Клімов повідомив, що російське угруповання ударної авіації в Сирії використовує високоточну керовану ракету Х-29Л, здатну вражати цілі з точністю плюс-мінус два метри.

У Мінську протестували проти розміщення російських військових баз

У Мінську на площі Свободи пройшла акція опозиції проти розміщення російських військових баз в Білорусі. У ході мітингу виступили лідер незареєстрованої Білоруської соціал-демократичної партії Микола Статкевич і голова громадської кампанії "Говори правду" Володимир Некляєв.

За повідомленнями ЗМІ, затримань не було, проте один із співробітників правоохоронних органів розповів агентству, що на організаторів мітингу складені адміністративні протоколи.

Єврокомісія і Туреччина придумали, як боротися з мігрантами

Європейська комісія і Туреччина розробили план, покликаний зупинити потік біженців, які прагнуть потрапити до Європи. Згідно з документом, Туреччина повинна посилено охоронятиме свій кордон з Грецією. Для цього планується організувати спільні грецькі і турецькі патрулі в східній частині Егейського моря.

Патрулі будуть затримувати судна і відправляти біженців назад до Туреччини.

План передбачає будівництво шести нових центрів для біженців на території Туреччини, в яких можна буде розмістити до двох мільйонів чоловік.

Фінансування гуртожитків частково візьме на себе Євросоюз, при цьому країни-члени ЄС будуть зобов'язані прийняти певну кількість мігрантів. 

Асад назвав умову відставки з поста президента Сирії

Президент Сирії Башар Асад готовий піти відставку в тому випадку, якщо це допоможе вирішити сирійських криза. Про це він заявив в інтерв'ю іранському телеканалу Khabar TV. "Якщо мій відхід - це рішення (кризи), я без сумніву зроблю це", - заявив Асад, відзначивши, що вирішувати, хто буде президентом країни, повинен тільки народ.

За його словами, будь-яке рішення сирійського народу про майбутнє країни буде зобов'язуючим для влади країни і для нього самого.

Асад назвав обговорення політичного ладу внутрішньою справою Сирії. Крім того Асад заявив, що взаємодія Росії, Ірану та Іраку в боротьбі з тероризмом необхідно для порятунку регіону від руйнування.

"Коаліція, що складається з Росії, Сирії, Ірану та Іраку зобов'язана перемогти або регіон буде зруйнований", - зазначив він.

У Кишиневі біля будівлі парламенту відбулася бійка між активістами і поліцією

Біля будівлі парламенту в Кишиневі відбулася невелика колотнеча між прихильниками громадянської платформи DA ("Гідність і справедливість") і поліцією.

Кілька десятків прихильників громадянської платформи DA, які проводять акцію протесту в центрі Кишинева, спробували увійти до будівлі парламенту, проте їм це не вдалося. До входу в парламент був стягнутий посилений наряд поліції і спецназу. Між правоохоронцями та пікетниками зав'язалася невелика бійка.

У Відні пройшов мітинг на підтримку біженців

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Відня, щоб продемонструвати свою підтримку мігрантам, які прибувають в країну. За словами організаторів акції, благодійних груп і неурядових організацій сказали, на вулиці столиці Австрії вийшли 60000 чоловік.Поліцейські заявили про присутність 20000 чоловік.

Президент розповів про своє бачення виборів у Донбасі

Президент Петро Порошенко заявив, що Володимир Путін на переговорах нормандської четвірки пообіцяв сприяти скасуванню виборів сепаратистів у Донбасі.

Глава держави також заявив, що виступає за внесення змін до законодавства про вибори з урахуванням особливостей ситуації, яка склалася в Донбасі.

"Вибори на Донбасі мають свої особливості, які повинні бути враховані в законі про вибори", - сказав президент.

За його словами, мова йде про внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно створити можливості для голосування, політичних партіях, діяльності ЗМІ, функціонуванні виборчих комісій.

Також президент зазначив, що жодні зміни в мінські домовленості вносити не будуть.

За матеріалами: Корреспондент.net