flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСАУ займатиметься питаннями порядку в суді

05 жовтня 2015, 14:11

 Рада суддів України погодила зміни до Положення про Державну судову адміністрацію України в частині підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорони приміщень суду, органів суддівської системи.



Такі зміни зумовлені прийняттям Закону України "Про Національну поліцію" та внесенням змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів". Відповідне рішення було прийнято РСУ 2 жовтня.

Як пояснили “ЗіБ” у ДСАУ, вказаними змінами на Державну судову адміністрацію України також покладено завдання підтримання виконання функцій щодо державного захисту суддів, працівників суду, створення та забезпечення діяльності підрозділу відомчої воєнізованої охорони.

За словами в.о. Голови ДСА України, наразі відсутні кошти на створення та утримання воєнізованої охорони.

Рада суддів України прийняла рішення доручити Голові Ради суддів України В. Сімоненко, голові Комітету бюджетного планування, фінансового та матеріально-технічного забезпечення Ради суддів України Б. Монічу та Голові ДСА України З. Холоднюку взяти участь у засіданнях профільних комітетів Верховної Ради України з метою врегулювання питання виділення в необхідному обсязі видатків на оплату праці працівників апаратів судів, створення підрозділу відомчої воєнізованої судової

охорони та відшкодування витрат на переїзд в інше місце проживання суддям, переведеним на роботу до інших судів з судів Донецької та Луганської областей.