flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумками 6 жовтня

07 жовтня 2015, 08:17

 Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня

ДТП в Миколаєві

Кількість постраждалих в ДТП у Миколаєві збільшилася до 20. Як повідомляє МВС: "5 жовтня о 20:55 в Миколаєві на пр. Жовтневому навпроти будинку 87, водій вантажного автомобіля Merscedes-Benz 809, рухаючись від вул. Космонавтів у напрямку вул. 295- ї Стрілецької Дивізії, допустив зіткнення з маршрутним автобусом "Рута", який рухався попереду в попутному напрямку ".

В Україні відкрили доступ до реєстру власників землі

В Україні з 6 жовтня, відкрили інформацію про власників і користувачів земельних ділянок по всій території країни. У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру відзначають, що відкриття реєстру значно посилить контроль громадянського суспільства за використанням та обігом земель в країні. "6. жовтня набуває чинності закон про відкриття реєстрів власності. Хочу підкреслити, що Міністерство юстиції вже відкрило свої реєстри для громадян, але з 6 жовтня ми відкриваємо пошук по суб'єктам. Наприклад, якщо в реєстрі нерухомості раніше тільки за адресою можна було знайти окремий об'єкт , то зараз ви можете ввести прізвище і побачити, що дана особа має зареєстрованим на себе на території України ", - прокоментувала набув чинності закон заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

У київському суді четверо затриманих перерізали вени

У Києві в залі Печерського райсуду четверо затриманих перерізали вени, повідомили медпрацівники. Інцидент стався в ніч на 6 жовтня. Таким чином молоді люди виступили проти затримання.

Призовникам обіцяють платити подвійну мінімалку

Всім призовникам, які підпадають під осінній призов, буде виплачена матеріальна допомога в розмірі двох мінімальних зарплат. Як заявив прес-секретар Міноборони Олексій Чорнобай: "Відповідно до постанови Кабміну про затвердження порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, призовникам буде виплачена матеріальна допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат".

Іноземцям дозволили служити в українській армії

Верховна Рада дозволила іноземцям та особам без громадянства проходити військову службу (за контрактом) у лавах ЗСУ. За дане рішення проголосували 229 нардепів. Як повідомлялося, ще в травні нардепи підтримали в першому читанні законопроект, який дозволить служити у ЗСУ іноземцям. Зазначалося, що ще з самого початку АТО на боці України воювали громадяни інших держав, але така практика суперечить нормам закону. Також повідомлялося, що депутати дозволили військовослужбовцям оформляти піврічні контракти.

Росія завдала авіаудари в сирійській Пальмірі

Російська авіація приступила до бомбардуванням сирійського античного міста. 
Як повідомляє агентство France-Presse з посиланням на місцеві ЗМІ: "Російські літаки наносять авіаудари по сирійському місту Пальміра - сирійське ТБ". Пізніше Москва спростувала повідомлення про ударах по Пальмірі.

Рада прийняла закон для зниження ціни газу для населення

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2835 Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення. За нього проголосували 228 народних депутатів. Законопроект передбачає, що рентна плата при видобутку газу з свердловин глибиною до 5 км знижується з діючих 55% до 29%, а для свердловин глибиною понад 5 км - з 28% до 14%. Ставка рентної плати при видобутку газу за договорами спільної діяльності, в яких є державна компанія, зберігається на рівні діючих 70%.

ДНР і ЛНР погодилися перенести вибори на 2016 рік

Самопроголошені ДНР і ЛНР погодилися перенести місцеві вибори на своїй території з 18 жовтня і 1 листопада на майбутній 2016 рік. Зокрема, з такими заявами в Мінську виступили представники сепаратистів в контактній групі з врегулювання української кризи Денис Пушилін Денис Володимирович і Владислав Дейнего. Пізніше повідомлялося, що Київ і Кремль вітають перенесення виборів в ЛДНР.