flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Якими рішеннями ЄСПЛ можна керуватись в адмінсудочинстві?

07 жовтня 2015, 17:11

 Національна школа суддів опублікувала науково-методичний посібник для суддів, що містить практику застосування рішень Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві.



Як повідомили "ЗіБ" у НШСУ, видання підготовлене для проведення серії тренінгів для суддів адміністративних судів України щодо застосування практики Європейського суду з прав людини, організованих НШСУ у співпраці з Верховним Судом України та Вищим адміністративним судом України в межах проекту "Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя", що реалізується Координатором проектів ОБСЄ за фінансової підтримки Уряду Канади.

У посібнику наводяться основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, які є найбільш важливими при розгляді справ у порядку адміністративного судочинства, розкриті в окремих рішеннях ЄСПЛ, які ілюструють конвенційні положення щодо права на справедливий суд (стаття 6), права власності (стаття 1 Першого протоколу), права на повагу до приватного і сімейного життя (стаття 8), свободи вираження поглядів (стаття 10), свободи зібрань та об’єднань (стаття 11).

Авторка цього видання– кандидат юридичних наук, начальник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Тетяна Фулей.

Електронну версію науково-методичного посібника для суддів "Застосування практики Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві"  можна переглянути тут.