flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заклики політиків звільнити всіх суддів - це спроба підвищити свій рейтинг, - Романюк

22 жовтня 2015, 07:04

 Голова Верховного Суду Ярослав Романюк вважає, що заклики політиків до звільнення всіх суддів - це їх спроба підвищити свій рейтинг.

Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.

"Звучать заклики звільнити всіх суддів. А не здається вам, що це ніщо інше, як просто чергова спроба відволікти увагу суспільства, особливо перед місцевими виборами, від реакції на відсутність результату обіцяних економічних, соціальних реформ? ...я дуже сподіваюся, що це просто політична демагогія й політики, які закликають до звільнення всіх суддів, у такий спосіб намагаються підвищити свої політичні рейтинги, особливо перед виборами", - сказав Романюк.

Він зазначив, що проблеми в судовій системі існують, але їх потрібно вирішувати індивідуально, а не намагатися звільнити всіх.

Романюк прогнозує, що у разі звільнення всіх суддів велика ймовірність їх звернення до Європейського суду з прав людини.

"І невідомо, якими будуть рішення цього суду. Цілком імовірно, що ми одержимо сотні, тисячі рішень ЄСПЛ про відновлення суддів на роботі, подібних до відомого рішення в справі "Олександр Волков проти України". І в Україні буде вдвічі більше суддів, ніж потрібно", - зазначив він.

При цьому голова суду додав, що держава з бюджету буде ще й платити суддям компенсації за несправедливе звільнення.

Як повідомляло агентство, міністр юстиції Павло Петренко виступає за звільнення всіх суддів і набір нових.