flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не хочете за законом - чекайте судів Лінча і кривавої люстрації, - Соболєв

22 жовтня 2015, 06:46

 Народний депутат України, голова парламентського комітету з питань протидії корупції Єгор Соболєв, прокоментував можливе визнання КСУ люстрації антиконституційною, зраджує 24 канал. 

«У разі скасування люстрації, я як громадянин буду готувати нову революцію. Я не буду бачити способів цивілізованого способу очищення влади. Не хочуть цивілізованого очищення влади, не хочуть люстрації за законом - будуть суди Лінча, буде кривава люстрації », - заявив Соболєв.

За його словами, скасування люстрації вигідна тисячам високопоставлених прокурорів і керівників міліції, митниці часів Януковича, які були змушені піти з посад, були вигнані і занесені в список люстрованіх осіб.

«Одна справа - вигнати чиновників Януковича. А інше - вигнати всіх корупціонерів. Жахливо це саботується та Державної фіскальною службою, і Міністерством фінансів. Весь уряд за це несе відповідальність.

Головна вимога закону про очищення влади - щоб кожен чиновник, який не може пояснити своє майно, повинен бути люстрованім. Всі, хто боїться люстрації, сподіваються, що Конституційний суд скасує закон », - додав Соболєв.