flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 21 жовтня

22 жовтня 2015, 06:53

 Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня

Путін і Асад провели переговори в Москві

Президент Сирії Башар Асад приїхав до Москви і провів переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Політики обговорили ситуацію в Сирії. Путін заявив про готовність сприяти сирійському народові не тільки в боротьбі з "Ісламським державою", але і в ході політичного процесу. 

Асад подякував російський уряд і народ за допомогу в боротьбі з сирійським кризою.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу прокоментував візит президента Сирії Башара Асада до Москви, заявивши, що краще б він там і залишався.

Fitch погіршив прогноз зниження ВВП України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз зниження ВВП України з 9% (червневий прогноз) до 10% за підсумками поточного року. На думку аналітиків агентства, перспективи відновлення економіки України залежать від макроекономічного оздоровлення.

Тим часом МВФ готовий призупинити програму фінансування України, якщо парламентський комітет з питань податкової та митної політики внесе до Верховної Ради свій проект податкової реформи, розроблений депутатами, експертами та представниками бізнесу.

США вперше випробували в Європі морську систему ПРО

США та їхні союзники по блоку НАТО вперше провели випробування морської системи протиракетної оборони (ПРО) в Європі. За інформацією військово-морських сил США, з ракетного полігону на Гебридських островах була випущена ракета малої дальності Terrier Orion. Її координати відстежили голландські військові моряки і повідомили дані на американський есмінець Ross. Випущена з корабля зенітна ракета SM-3 вразила ціль.Таким чином, військовий флот союзників провів перший навчальний перехоплення в повітряному просторі Європи.

Поблизу Маріуполя ДНР і сили АТО відводять танки

Сепаратисти ДНР почали відводити танки в районі Новоазовська на Маріупольському напрямку. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

Фотоагентство ЕРА зафіксувало відведення озброєнь поблизу Маріуполя. На них видно рух і танків сил АТО, і танків "Донецької республіки".

У ДНР також анонсували відведення танків з району міста Горлівки на четвер, 22 жовтня. 

HTC представила новий флагманський смартфон

Тайванська компанія HTC офіційно представила новий іміджевий флагманський смартфона HTC One A9. Смартфон укладений у суцільнометалевий алюмінієвий корпус і оснащений 5-дюймовим AMOLED-екраном з покриттям Corning Gorilla Glass 4. Зовні новинка чимось нагадує iPhone від Apple.

Працює смартфон на базі 8-ядерного чіпсета Qualcomm Snapdragon 617. Об'єм оперативної пам'яті - 2 Гб, вбудований флеш-накопичувач вміщує до 16 Гб з можливістю розширення.

У центрі Києва сталася стрілянина в ресторані

У київському ресторані, распложеніі в Бутишевом провулку в центрі міста, відбуласяперестрілка. В результаті стрілянини поранення отримали дві людини - чоловік і жінка. 

Як повідомили в столичній міліції, між відвідувачами ресторану виник конфлікт, після чого один з візитерів дістав зброю і кілька разів вистрілив. За даними ЗМІ, конфлікт стався між чоловік кавказької зовнішності.

Кіномани відсвяткували дату з фільму "Назад у майбутнє"

21 жовтня 2015 в світі відзначили  день трилогії "Назад у майбутнє". Саме в цей день за сюжетом фільму до нас з минулого прилітають Марті Макфлай і Док.

Користувачі інтернету активно постили смішні фотожаби і Коубі. Картинки з Марті на тлі суворої реальності показують, що герой Земекіса переплутав рік.

Футбольний клуб Манчестер Сіті зняв пародію на головний фільм дня.

На честь 30-річчя знаменитої фантастичної трилогії Роберта Земекіса студія Universal Pictures записала відеозвернення Дока Брауна до живуть в 2015-му році. У зверненні Док Браун просить всіх не засмучуватися через те, що сучасне майбутнє відрізняється від тієї версії, яка була показана в фільмі.

Україна подала позов проти Росії до СОТ

Україна подала до СОТ позов на РФ щодо обмеження експорту вагонів і стрілочних переводів. "Україна подала до СОТ перший позов проти РФ пов'язаний з обмеженнями, які були введені на українські вагони та стрілочні переводи", - повідомила торговий представник Наталія Микольська.

За її словами, Україна розраховує на врегулювання спору на стадії консультації з російською стороною протягом 30 днів.

За матеріалами: Корреспондент.net