flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 22 жовтня

23 жовтня 2015, 07:55

 Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня

У Донбас приїхав 42-й гумконвой Росії

Автомобілі 42-го так званого гуманітарного конвою МНС Росії прибули на склади в Луганськ, де почалася їх розвантаження. Повідомляється, що більше 40 машин доставили понад 450 тонн вантажів.

Долар в обмінниках підскочив до 24 гривень

В обмінних пунктах України 22 жовтня курс долара у продажу виріс до 24,00 гривень, а в покупці курс піднявся до 23,00-23,20. Євро також підскочив у ціні: купити його можна в середньому за 27 гривень, а продати 25,70-26,00 гривень.

Різанина у шведській школі: четверо поранені, один загинув

Чотири людини отримали поранення і одна людина була застрелена після того, як невідомий у масці з ножем вчинив напад на учнів школи у шведському містіТроллхеттен. Поліція повідомила шведському інформагентству TT, що в школі, яку правоохоронці попросили учнів і співробітників покинути, виникла "сильна плутанина".Однак, згідно з повідомленнями, вчасно покинути навчальні приміщення вдалося не всім, в результаті чого деякі отримали поранення. Пізніше повідомлялося, що вирослочисло жертв різанини у шведській школі.

Україна може наростити імпорт російського газу

Україна може збільшити частку імпорту російського газу до 50% з нинішніх 30% у зв'язку з його більш прийнятною ціною на даний момент. Як заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин: "Зараз ми бачимо, що ціна на російський газ нижче, тому можливо ця пропорція буде трохи зміщуватися на користь Газпрому, але в будь-якому випадку це точно не буде більше 50%".

Влада назвала умови скасування виборів в Маріуполі

ЦВК може розглянути питання про скасування виборів в Маріуполі, якщо надійде відповідне звернення керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, заявив заступник голови комісії Андрій Магера. У більшості регіонів України відбувається активна підготовка до місцевих виборів, призначених на 25 жовтня Верховною Радою. Також повідомлялося, що в Раді зажадали передрукувати бюлетені в Маріуполі та Тернополі. Пізніше в ЦВК заявили, що скасувати вибори в Маріуполіможна.

Росія і Китай створять вільну економічну зону

Російська і китайська сторони домовилися про створення вільної економічної зони(ВЕЗ), яка з'явиться в Іркутську. Відповідну угоду підписали на полях Китайської ярмарки зарубіжних інвестицій (COIFAIR-2015) представники Іркутської області та провінції Ляонін (Північно-Східний Китай). "У Шеньяні (провінція Ляонін) є вільна економічна зона, на такій же основі в Іркутську буде створюватися подібна зона", - заявив помічник губернатора Іркутської області Олександр Копилов.

Нацбанк пом'якшив обмеження на продаж валюти

Національний банк послабив деякі з валютних обмежень, введених ще в березні 2015 року. Так, НБУ дозволив українцям при обміні валюти видачу готівкових коштів через каси та банкомати в будь-яких і обсягах. Регулятор пом'якшив обмеження по видачі готівкових коштів у національній валюті через каси та банкомати. Зараз банки зобов'язані обмежити їх видачу на суму до 300 тис. Грн на добу на одного клієнта. Це вимога стосувалася і валютно-обмінних операцій з фізичними особами. Тепер вона не буде поширюватися на такі операції, що, на думку Нацбанку, спростить населенню можливість продавати валюту в будь-яких обсягах.

СБУ затримала обстріляв місію ОБСЄ снайпера ДНР

Правоохоронці затримали в місті Рубіжне Луганської області снайпера самопроголошеної ДНР, обстрілювали спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ. Як повідомила прес-служба СБУ: "Бойовик по кличці" Кент "прибув на територію, контрольовану українською владою," провідати "знайомих".

Суд знову відпустив екс-прокурора Корнійця під заставу

Печерський районний суд Києва обрав для колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 345 000 гривень (2500 мінімальних зарплат). Відповідне рішення оголосила на засіданні в четвер, 22 жовтня, слідчий суддя Світлана Шапотько. Вона також повідомила, що підозрюваний у вимаганні Корнієць не повинен покидати меж Київської області та з'являтися за першим викликом до слідчого і суду.

Аваков створив новий Департамент протидії наркозлочинності

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував підрозділу по боротьбі знезаконним обігом наркотиків (БНОН). Взаємини в новій Національної поліції створюється Департамент протидії наркозлочинності. "Було раніше - БНОН. Працювало? Чи не працювало. І, за великим рахунком, навпаки - часто, створювало проблему. Найчастіше - плавно вписувалося в існуючі злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили ... Тому - реформи цього підрозділи не буде. Я просто його розформовувати ", - повідомив Аваков.

Україна і ДНР повідомили про завершення відводу танків

Українська сторона повідомила про відвід військовими танків на всіх напрямках, повідомляє прес-центр АТО в Facebook. "Сьогодні українські військові завершили відведення танків на всіх напрямках. Бойові машини відведені від лінії розмежування на відстань понад 15 кілометрів", - йдеться в повідомленні.

ЦВК визначила дату другого туру виборів мерів

Повторне голосування на виборах мерів великих міст пройде 15 листопада у разі, якщо не буде абсолютно переможця за підсумками голосування в першому турі, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський. У більшості українських регіонів в даний момент відбувається підготовка до місцевих виборів, призначених на 25 жовтня парламентом.У цей день жителі міст в тому числі будуть вибирати мерів.

Україні доведеться ще почекати грошей на армію від США

Президент США Барак Обама офіційно наклав вето на проект оборонного бюджетукраїни на 2016 рік. "Я збираюся відправити його назад в конгрес, і моє звернення до них дуже просте:" Давайте зробимо це правильно ", - сказав глава держави.