flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки 25 жовтня

26 жовтня 2015, 08:05

 Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня

У Польщі відбулися парламентські вибори

У неділю в Польщі пройшли дев'ятого парламентські вибори після початку демократичних перетворень 1989 року. Згідно з даними екзит-полів, лідируючі позиції займає опозиційна партія "Закон і справедливість" (ЗіС) екс-прем'єра Ярослава Качинського, за яку проголосували 39,1% виборців.

Асад заявив про дострокові вибори в Сирії

Президент Сирії Башар Асад заявив на зустрічі з парламентаріями в Дамаску, щоготовий брати участь у президентських виборах, якщо його підтримає народ.

"Асад сказав, що, якщо сирійський народ вважатиме за потрібне, він не проти брати участь у президентських виборах", - сказав за підсумками зустрічі з Асадом член делегації, депутат Держдуми Олександр Ющенко.

Він додав, що, за словами Асада, він готовий провести дострокові президентські вибори в будь-який час, якщо сирійський народ буде вважати це необхідним.

В Одесі затримали і оштрафували Чубакка

В Одесі  поліцейські зупинили автомобіль Чубаккі, і після того, коли той не зміг пред'явити документи, відвезли у райвідділ міліції. Київський районний суд Одеси оштрафував правопорушника, переодягненого в костюм героя Зоряних воєн за адміністративне правопорушення. Йому доведеться заплатити 170 гривень штрафу.

До Естонії почала прибувати важка бойова техніка з США

До Естонії прибув перший ешелон з важкої бойової технікою із США. У Міноборони Естонії заявили, що до місця призначення, військове містечко Тапа, техніка прибуде в понеділок.

США направляють до Естонії порядку 40 одиниць важкої техніки, у тому числі чотири танки M1A2 Abrams, десятеро бойових машин піхоти Bradley і три самохідні артилерійські установки Paladin.

Місцеві вибори пройшли в Україні

Місцеві вибори  пройшли в Україні в неділю за новим виборчим законом. Вибори не проводилися у Криму та на непідконтрольною української влади частини Донбасу.Найбільше проблем з голосуванням виникло на підконтрольній України частині Донецької області. Вибори так і не відбулися в Красноармійську  і  Маріуполі. У Лисичанську і Сватове Луганської області вибори були визнані такими. 

За даними ЦВК, участь у місцевих виборах взяли майже 13,8 мільйона громадянУкраїни, що складає 46,62% від загального числа виборців.

У Києві, за даними екзит-полу, проведеного Студією Савіка Шустера, лідирує чинний мер столиці Віталій Кличко, який набирає 38,4% голосів виборців. У Львові лідирує чинний глава міста Андрій Садовий, який набрав 48,6%. В Одесі перше місце на виборах мера займає діючий градоначальник Геннадій Труханов, який набрав 47,6%. У Дніпропетровську член партії УКРОП Борис Філатов набрав 41,6%. У Харкові, за даними Комітету виборців України, Геннадій Кернес перемагає на виборах у першому турі з результатом 59,3%.

КНДР звинуватив Південну Корею у військовій провокації

Влада КНДР назвали "військовою провокацією" обстріл одного зі своїх патрульних катерів. У свою чергу міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що у бік північнокорейського судна були вироблені попереджувальні постріли, після того як воно перетнуло морський кордон між країнами.

Україна і Росія закрили один на одного небо

Авіасполучення між Україною і Російською Федерацією припинилося з 00:00 25 жовтня зважаючи вводяться санкцій проти авіакомпаній.

Російський прем'єр Дмитро Медведєв прокоментував відміну авіасполучення між країнами на своїй сторінці в Facebook. "З ініціативи українського уряду припинені польоти всіх авіакомпаній в Росію і на Україну. Черговий блискучий приклад боротьби українських начальників зі своїм народом: три чверті пасажирів були українці. Сільнi акт!", - Написав він.

За матеріалами: Корреспондент.net