flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАСУ розказали, як може відбутись оновлення системи

28 жовтня 2015, 17:42

 Спочатку потрібно досліджувати суддівські досьє, і вже потім, якщо виникне така необхідність (виникнуть сумніви в кваліфікації, професійній придатності судді), відправляти суддів на іспит.



Таку думку сьогодні під час зустрічі з журналістами висловив голова Вищого адміністративного суду Олександр Нечитайло. За його словами, "адміністративники" не підтримують ідею звільнення всіх суддів. Як зауважив О.Нечитайло, також вони категорично проти "тотальної переатестації" суддів.

Як повідомляє коресподент "ЗіБ", на зустрічі також був присутній заступник голови Суду Михайло Цуркан. За словами М.Цуркана, судді не сумніваються, що реформу проводити потрібно, у тому числі впевнені: склад суддівського корпусу має змінитися.

На зустрічі йшлося і про можливості оновлення суддівського корпусу. "Якщо суддям поновлять гарантії, відбудеться природне оновлення системи", - вважає М.Цуркан. За його словами, у суддівських колах говорять про те, що в "ситуації постійного стресу не те що некомфортно, просто неможливо працювати". Тому багато суддів готові піти к відставку, але їм потрібні гарантії, зокрема, належне матеріальне забезпечення.

Це підтвердив і О.Нечитайло. Він повідомив: з 84 суддів ВАСУ майже у півсотні є право на відставку. "І більшість скористалася б цим правом", - наголосив голова установи.

Також читайте: Порошенко відповів на петицію щодо оновлення суддівського корпусу.

Закон і Бізнес